Veterinär!

2013-10-31 @ 15:38:20
Efter mycket magont och några tårar var det dags att åka in till veterinären. Nervös och orolig var jag! Men jag var lugnare idag än jag var igår!! Bamse var också bättre idag än vad han var igår, men jag ville vara på den säkra sidan så vi åkte in ändå. Jag var nog mer nervös än Bamse när vi väl var framma. När veterinären väl kom fick vi mycket beröm över hur fin han var och ur fin han var i pälsen. Mjuk som bara den!! Så jag fortsätter med ägg och det tyckte veterinären att jag skulle göra. Men dock var han lite för tjock. Han har gått upp igen. Nu väger han 40kg. Så det är mer motion som gäller! Han ska ner till minst 35kg, och där har han ju legat en runda så det klarar vi igen. Men i två dagar är det skonkost som gäller, och någon konstig pasta som ger bra bakterier som hjälper han att bli frisk. Korta runder och vila. 
I natt fick Bamse sova hos mig och Richard somnade på soffan. Jag har aldrig mått så bra när någon snarkar som när Bamse snarkade i natt! Jag fick gose med han hela natten och han är ju så mjuk och fin i pälsen!! Skönt att jag var orolig helt i onödan!! Min älskade Bamse! 

/Yasmine



Rädsla...!

2013-10-30 @ 22:56:26
Bamse blir inte bättre. Han är svag om bakbenen. Jag hoppas innerligt att det bara är efter diarrén. Vem har inte ont i mage och rumpa när man haft diarré liksom? Han har det tufft när han ska resa sig upp, han blir typ "baktung". Men det som precis gjorde lyckan var att han gick och slickade golvet i köket!! Tecken på att han börjar bli sig själv igen? Vi har inte haft dunderklumpen länge men på denna korta tid så har vi gått igenom så mycket och jag älskar verkligen han! Vi får så mycket beröm om hans framsteg och vi blir bättre och bättre tillsammans! Hoppas att han mår mycket bättre i morgon, men det blir ändå ett veterinärbesök. Tankarna bara snurrar och några tårar har det blivit. Nu håller jag både tummar och tår!
 
/Yasmine


Bamse, Heffaklumpen, Clown, Dunderklumpen, Pentionären, Snygging, Skatten.
Mitt hjärta har många namn och älskar han gör jag!! 

Kass i buken!

2013-10-30 @ 10:27:52
Bamse, underbara Bamse. Ibland är han inte den smartaste. Speciellt inte när det gäller soptunnan. När Richard härom dan jobbade och jag sov så hittade Bamse en kebabrulle i soptunnan. Den och lite annat skit slukade han. Jippii! I natt har jag varit upp 5-6 gånger för att han piper och piper. Då han hunden fått diarré, jätte roligt. Det är verkligen super löst, bara vätska typ. Stackaren har ju förmodligen ont i magen med verkar det som när han ska resa sig upp och när han går. Men det är normalt va? Vi får avvakta och se vad som händer. Men under tiden går bamse nu på en så kallad skonkost. Kokt ris och kyckling. 4 matskedar var annan timme. Hoppas verkligen han blir bättre! Hoppas verkligen det är bättre till i kväll så jag får sova i natt, ska ju jobba i morgon! 
/Yasmine

SkonKost. 


Stolt som en tupp!

2013-10-29 @ 19:58:39
Idag var det "TisdagsKlubben". Åter igen var Bamse super duktig! Fick till och med höra efter åt att jag skulle vara extra stolt för där var en "ny gammal" hund som inte brukar komma överens med men det gick jätte bra! Mörkt har det också börja bli redan vid 17 tiden så det var på med reflexerna och lampan! Det enda jag såg av Bamse var lampan lite då och då, men jag var ändå inte orolig. Härlig känsla att jag vågar mer och mer! 
Det som var extra roligt var att där var en ny kille som bara var typ 6månader om jag inte mins fel! Det var Atlas en Schäfer som ägs av Jonna! Jätte söt kille. Pratade en del med Jonna under rundan så förhoppningsvis har men en ny vandrarkompis. Det är ju inte alltid så jätte roligt att gå själv med hunden. Kan vara roligt att ha någon att prata med under promenaden ibland! 
Det blir en kvällsrunda till innan natten! Sen dags för sängen. I morgon kväll ska jag jobba igen efter två dagars ledighet. 

/Yasmine



Storm...?

2013-10-29 @ 12:43:03
Då var stormen över. Har inte riktigt hunnit se ute vad so. Har hänt men ska gå med Bamse i skogen sen då lär man se vad som hänt. Annars har man sett på Facebook och Instagram på massa trampoliner som sitter i träd och träd som ligger huller om buller. Men idag är det Tisdagsrundan! Fan va skoj det ska bli igen! Jag är lika lycklig som Bamse när jag får gå i skogen och se han springa löst! Det är nog vår höjdpunkt på veckan! Specielt efter som att vi litar mer och mer på varandra efter varje runda! Bamse är en super hund och blir bara duktigare och duktigare! 
Planen är lite längre fram att skaffa en vagn/skrinda som Bamse ska få dra! Han tycker ju om att arbeta. Vi får se hur det ser ut längre fram! :) Nu blir det middags runda med Bamse! 

/Yasmine

Bild från Bamses förra ägare när han drog en Vagn! :) 


Super nöjd!

2013-10-28 @ 20:08:49
Woho! Som ni ser är min blogg nu uppdaterad och snygg! Tack Jenny, du är super duktig!!!! Är så nöjd! 

Nu sitter man här och har fått starta en film eftersom att tvn inte fungerar i ovädret. Funderar på när och hur man ska gå ut med hunden när det blåser så här! Vill ju inte ha ett träd över oss! Vi får helt enkelresa hur det blir när det väl är dags. Nu ska jag i alla fall titta på filmen! 

/Yasmine 



Lita på varandra!

2013-10-28 @ 15:44:04
Idag tog jag och Bamse ett stort steg tillsammans! Han fick springa löst på vår promenad. Han sprang runder och var jätte glad! Det var första gången han sprang löst när det bara var han och jag! På Tisdagarna är det en annan sak, då håller han sig till "flocken". Idag sprang han runt höll lite koll på mig och sprang vidare. Jätte härlig känsla!

/Yasmine



Bamse, skitens konung!

2013-10-27 @ 22:21:10
Idag var det dags för "Nattrundan". Sista söndagen varje månad så går dem en runda lite senare på kvällen. Så det är på med reflexvästar och lampor! Som tur var fick jag en lampa av Annelie! Tack!! Super bra lampa. Så även idag fick Bamse springa löst med dem andra hundarna. Man såg den röda lampan hoppa runder. Bamse var super duktig 90% av promenaden. När vi kom upp till laganland där älgparken är sprang han bort till entrén till shoppen och satte sig. Sen när vi gick i skogen en bit så försvann Bamse. Jag kallade och kallade. Till slut började jag bli arg, jag såg ju lampan på han! Så jag går in i skogen, då sitter killen fast! Stackare, där skällde jag när det inte var hans fel! Men det visar sig att Bamse har varit så duktig och hittat skiten igen! Han luktar verkligen vidrigt! Vi fortsätter gå, en liten stund senare försvinner Bamse igen. Jag står och kallar, då kallar två andra hundägare på mig och säger att han är där. Då sitter han fint på vägen precis som att han har varit där hel tiden. Min Clown! Nu är han ny duschad, igen! Han tycker inte om det men rullar man sig i skit får man skylla sig själv. 
Efter att ha jobbar hela helgen så är man ledig i två dagar! Längtar redan till tisdag då man träffar alla hundar igen! 
Nu blir det sängen! 
(Pssss, jag har varit rökfri i 2veckor! Tor 2 bloss idag och fy fan vad vidrigt det var!!) 

/Yasmine





Arbetar helg!

2013-10-25 @ 13:57:07
Blir inte ro och vila denna helg inte! För mig blir det att jobba hela helgen! Hoppas på en lugn och fin helg kan man alltid göra! Dagen började bra med frukost hos bästa Elina! Sen har vi varit och köpt jacka och skor till Richard inför vintern!! Behövdes verkligen! Upptäckte även att mina vintersport börjar läcka in vatten. Mindre roligt, men sen har jag ju haft dem skorna i ca 6-7 år så det är nog inte tänkt att dem ska hålla längre. Men ett nytt regnställ blev det iaf! När man har hund måste man ut med han oavsett väder! Nu är det ju ganska stor risk för regn vid denna årstiden och då vill jag hålla mig torr. 
Nu blir det lugn och ro innan jobbet. 

/Yasmine








Inväntar!

2013-10-24 @ 19:54:21
Åter igen tänkte man att man ska börja med bloggen och hålla igång den! Därför har jag åter igen frågat Jenny S om hon vill hjälpa mig med att få den fin. Det är ju alltid lite roligare om den är ny och fräsch. Så förhoppningsvis i morgon om jag har tur så har jag ny och fin desig på bloggen! Härligt! :) 

/Yasmine


Höst mys!

2013-10-24 @ 15:22:46


Har tittat på Facebook och sett många som lägger ut bilder på sina underbara djur! Själv insåg jag att jag har inte fina "normala" bilder på Bamse. Så idag under vår skogspromenad fick Bamse leka model. Med lite gnäll och godis så var han jätte duktig och några bra bilder fick jag på killen! Tråkigt är att jag inte vågar släppa han lös när det bara är vi två. På TisdagsKlubben springer han fint med dem andra hundarna och håller sig med gänget. Men med lite träning så kanske det kommer en dag då han får springa själv i skogen! :) 

/Yasmine







Konstig vecka...!

2013-10-23 @ 22:24:09
Detta har varit en konstig vecka för mig! Har bara jobbar varannan dag! Nu jobbar jag i och för sig hela helgen men ändå. Ja jag klagar inte. Jag är inte någon direkt morgon människa så det är ganska skönt att ha haft så många sov morgnar denna vecka! Men när jag sov gott i morse så var tydligen Bamse i soporna! Annars brukar han bara göra det när vi inte är hemma och har glömt ställa upp soporna på bänken! Mindre roligt när han gör så! 
Idag försökte man ta lite bilder på han i skogen men han satt inte stilla och iPhonen är inte den bästa att ta bilder med! Tänkte försöka igen i morgon! :) 


/Yasmine


Bamse!

2013-10-22 @ 20:24:35
Bamse! Underbara Bamse! Det är helt otroligt vilka framsteg han har gjort sen vi fick han! I början drog han mycket i kopplet och hade total kontroll över en. Nu kan han gå bredvid en stilla och fint. Han sprang och anföll hundar tidigare och vi kunde inte lämna han själv på verandan då han välte gallret. Nu skäller han fortfarande men försöker inte ta sig ut. Han är inte så jobbig när han träffar andra hundar när man är ute och går. Innan kunde han hålla på hela tiden och skällde. Nu skäller han, men när jag tar tag i han och säger till han lyssnar han faktist bra dem flesta gångerna! 
Bamse har även för andre gången gått med Lagans DogWalkers på tisdagar. Där har varit ca 8-11 hundar varje gång. Bamse har då sprungit löst med andra hundar i skogen!! Det är helt underbart att se! Han är så lycklig när han springer med dm andra hundarna. Han vet inte hur man leker men det kanske kommer en dag! Nu är jag bara så glad för dem stora framstegen Bamse har gjort under sin tid här! 
Är även väldigt tacksam för dem andra hundarna och deras ägare på tisdagar som lät oss komma och inte var rädd för han. Det betyder så mycket att Bamse får vara med! :)

Besök gärna Annelies hemsida där hon lägger upp bilder och skriver en liten rad efter rundorna! http://www.engelsksetter-springer.se/143084490



Bilder som Annelie har tagit under rundan! Helt underbart att se! 

Ta hand om er!
Kram Yasse ! 


Ny Hund!

2013-10-01 @ 21:06:30
Jag vet att jag inte har skrivit i bloggen på ENORMT LÄNGE! Men som ni alla vet har vi ju fått en gammal hund på 8år som heter Bamse. Jätte go och underbar hund. Men han tycker ju inte om andra hundar. När man går i skogen med han börjar han skälla och ha sig. Har hänt några olyckor med andra hundar, inget allvarligt! Men nu fick jag höra talas om tisdags klubben. Hundägare som går en runda i Lagan med sina hundar. Dem bjöd in mig! Jätte förvånad. Men efter mycket om och men gick jag ditt idag! 
Jag vet inte vad som hände men det var en annan hund jag gick med. Han skällde inte en enda gång!!! När vi gick en bit och dem andra började släppa sina hundar så följde jag grupptrycket och släppte Bamse. Han har nog aldrig sprungit så mycket och han lekte med dem andra hundarna! Helt underbar känsla va det! Det ska jag verkligen fortsätta med!! 


Puss&Kram
Ta hand om er!
Yasmine


RSS 2.0