BIO!

2012-04-29 @ 23:26:31
Idag blev det BIO med Jensan, Sara och Sebbe. Det blev Amercan Pie: Reunion. Helt okej film faktist! Tyckte om den. Den hade sina härliga stunder. Var inte alls som dem första filmerna. NU sitter vi och pratar litta skit. Blir väl snart till att sova. Har fortfarande inte fixat hur jag kommer hem. Men det löser sig säkert. Det brukar det alltid göra. Har haft en trevlig helg iaf! Sara och Sebbe hade inflyttningsfest! Mycket trevligt! =)
Ta hand om er!
Puss&Kram/Yasse
American Pie

Premiär!

2012-04-28 @ 01:02:29

Har fått en IPhone av min bror. Underbar han är. Med iPhone kan man blogga! Så man måste ju testa. Nu har i alla fall pappa fått sin present. Han fick en tv! Han verkar glad i alla fall! Sitter nu och trängs i soffan! Somnar snart känns det som!

Ta hand om er!
Puss&Kram/Yasse

Äntligen, mitt SkåneLand!

2012-04-26 @ 19:41:16
Nu har man äntligen kommit ner till mitt Helsingborg! Underbart. Pappa bakar både sockerkaka och kanelbullar. Plus så har han maten i ugnen... Händig man det där. Har fått iväg mejlen jag skulle skicka. Nu blir det att plugga så att man själv kan skicka in arbetet som ska vara inne i morgon! Känns som att det är mycket man ska göra. Men man hoppas på att det går fort. I morgon ska vi fira pappa som fyllt 50. Han är nyfiken!! Men han får inget veta!

Nu måste jag börja plugga!
Ta hand om er!
Puss&Kram/Yasse


Plugghäst

Inför provet...

2012-04-25 @ 21:09:00
I morgon har man juh omprov i Psykologi. Muntligt. Får hoppas att det går som jag vill så att jag iaf får G i det. Psykologi har jag märkt att det är inte mitt starkaste ämne. Men man får väll vara så go och stå ut med det och försöka klara det ändå. Så i kväll blir det att plugga och ta ETT glas vin till det. Kan juh inte bli mer, då vet man ju inte vad man läser till slut.. Hehe. Annars brukar det bli att jag tar "ett" glas sen säger jag att det är Richard som druckit resten, även om jag vet att han inte dricker vin... Korkat jag vet. Men jag kan ju inte skylla på Katten.
I helgen blir det full rulle. Först skola, får gå lite tidigare så att jag slipper vänta 2-3 timmar på bussen. Så jag kommer vara i HBG vid 18.00. Skönt att komma ner lite tidigare. På fre är det till banken, ut och handla pappas pressent, sen fira han lite. Lördag är det inflyttningsfest hos storebror och bästis! Kommer sova gott när jag kommer hem igen!

Idag fick jag även ett kuvert från BonniersKorsord! Blev super lycklig. Trodde jag hade vunnit en kamera som jag har tävlat om två gånger. Nee, tack för den era svin. Jag fick en dubbel trosslott utan vinst. Vilka svin! Så jag gick ner och köpte tidningen igen. Så då gör vi ett nytt försöka om att tävla om den jävla kameran! Någon gång måste jag väll vinna!? Eller??

Nu PLUGGA!
Ta hand om er!
Puss&Kram/Yasse

Sudoku tävling pris
Mindre besvikelse...

Host, host, host...

2012-04-23 @ 13:55:32
Hostan sitter fortfarande i och snorpapper går åt som smör. Älskling har heller inte blivigt bra och ligger här och hostar med mig. Så idag har det inte blivigt mycket gjort. Vill bara bli avmed skiten nu. Idag har det då blivigt två filmer redan. Vad är inte bättre att titta på när man är sjuk än att titta på tecknat? Specielt Disney! Så idag blev det Pongo och de 101 Dalmatinerna, och Cars 2. Blir att göra lite skolarbete sen kanske se ännu fler Disney filmer. Min underbara bror och hans flickvän var så underbara och skickade en bild där det stod "skönt att titta på tv". I morsse var det ju mindre roligt att se Malo på Efter tio.. Hade klarat mig utan det.

Katten verkr ha fått en hårboll. Hon sitter på sin filt sidan om och klöks. Låter konstigt och ser konstigt ut. Bara hon inte kräker! Urk! Då får Richard ta han om det, det är hans katt.. Hehe...

Ta hand om er!
Puss&Kram/Yasse


Rambo

Ny Design!

2012-04-22 @ 21:47:47
Har fått ny design av underbart duktiga och snälla Jenny Söderström! Tack så mycket! Lite roligt med ny design tycker jag! Annars har det inte hänt mycket idag. Har tittat på två filmer. Skönheten och Odjuret, och Pianot. Är fortfarande snorig och hostig men mår i alla fall bättre. Eftersom att min älskade mamma glömde skicka iväg räkningen så har vi ingen tv. Den kommer nog på måndag igen. Men då försöker jag se Big Brother Live på datan ist. Vilket inte är det bästa. Det bara laggar! Jag hatar det.. Funderar på att skita i det och se en film ist.
Det är juh tur man har klasskompisar, annars hade jag åkt till skolan i morgon vid 12.50 och trott att vi skulle ha lektion. Men tydligen har vi inte lektion alls i morgon. Vi har uppgifter att skriva istället. Så tack Facebook och Linda Wetterqvist för info!
Men i morgon blir det träning! Blev ju uppehåll nu när man var sjuk men i morgon går man på det igen! Kan juh inte ta det på torsdag heller eftersom att då åker man till Underbara SkåneLand!
Sara W lyckades även få mig att ladda ner en app som heter Instagram, där man typ följer folk och deras bilder. Heter Yasse89 där...

Nu ska jag hitta på något annat!
Ta hand om er!
Puss&Kram/Yasse




Skolarbeten...

2012-04-21 @ 13:52:37
Sitter och tittar lite på skolarbete. Nu har vi fått ännu ett fördjupningsarbete vi ska skriva om. Käns inte alls roligt. Vi fick tre kapitel från psykologiboken, vi skulle välja ett ämne innom dem tre kapitlena. Inte alls roliga kapitel! Men det ämnet som stod högst upp på listan blev mobbing. Då var det dags att välja om man skulle skriva om mobbing bland barn och ungdommar eller som man skulle skriva om mobbing bland vuxna. Det fick bli barn och ungdommar. Även om jag inte vill skriva detta arbetet så får man väl göra det ändå. Den enda som tyckte detta var jätte roligt, och att ddet var super roliga kapitel var vår lärare. Jätte roligt att hon brinner för sitt ämne, det är det verkligen, men tagga ner lite? Så nu ska man skriva minst två sidor om mobbing. Jag tror inte det lär bli mer än två sidor heller.

Snorig är man fortfarande. Men nu har slämmet i halsen börjat lossna så nu är det bara att hosta upp skiten. Mindre roligt. Men hoppas jag blir bättre under dagen!
Jag ska fortsätta kolla vidare på mitt fördjupningsarbete nu.

Ta hand om er!
Puss&Kram/Yasse



Tre apor

Fredag kväll!

2012-04-20 @ 21:58:53
Här sitter man och snorar och hostar. Huvudvärken har slagit i med. Hoppas att detta skit går över i helgen. Älskling har med börjat snora och hosta. Men med den tur han brukar ha så mår han bra igen i morgon. Tänk om man hade hans immunförsvar? Då hade man vatt lycklig. I stället får man vara en veckling och sitta här och va sjuk i flera dagar. Mindre roligt men vad ska man göra?

Igår fick vi tillbaka provet i omvårdnad. Det gick super bra! Trodde fan itne att det skulle gå så bra, så man känner sig nästan lite stolt. Det var inget MVG men & andra sidan har jag nog aldrig haft ett MVG i hela mitt liv, och bara några få VG, kan nog räkna dem på händerna. Så jag är faktist glad över betyget. Mindre bra gick det däremot i Psykologin. Hahaha, nästan pinsammt så dåligt resultat man fick där. Blev ett stort IG! Men man får plugga igen och nästa vecka får jag ha det muntligt istället. Hoppas det går bättre. Det brukar det göra. Läraren påminnde mig även om att eftersom att jag är Diagnotiserad Dyslektiker så har jag rätt till att göra proven muntligt redan från början. Men varför? Jag kan ju i alla fall få försöka göra det skriftligt och träna på den skriftliga biten. Annars kommer jag tappa det helt. Därför har jag sagt att jag vill göra proven skriftligt först. Klarar jag itne det så gör jag ju det muntligt. Idag har man ju sån tur att man faktist får en andre chans att göra proven.
Jag vet att jag e kass på att skriva, stavning och att bygga upp meningar är inte min starka sida. Men jag vill ändå fortsätta med det. Kanske därför jag sitter här och skriver av mig??

Nu ska jag titta på BB sen ska jag nog fan gå och sova!
Ta hand om er!
Puss&Kram/Yasse


Generalen har släppt en ny video!
Så jävla bra på alla sätt och vis!
Feel the love Spread the love!

Då var det min tur... igen...

2012-04-17 @ 22:34:45
Känns som att det ine var alls för länge sedan jag var sjuk. Blev ju det under min praktik på lasaretet. Men nu var det dags igen. Kännde igår att jag hade ont i kroppen. Det var inte träningsvärk för jag hade ont innan träningen. Idag när jag vaknade mådde jag mindre bra. Snorig, har en torr hosta som river i halsen, ont i kroppen har jag med. Får fan hoppas att det går över snabbt som fan! Jag har prov att skriva på Torsdag! Kan inte åka till skolan bara för att skriva provet, det är inte lönt eftersom att bussarna går knappt här uppe. Så det blir att bitta ihopa och ta det. Så idag har det blivigt te och te och ännu mer te. Skönt för halsen är det. Sen blev det en film, Burlesque blev det idag. Super bra film med Cher och Christina Aguilera.

Angående filmer så såg jag en jätte bra film i går. Hur många lingon finns det i världen, jag älskade den. Super bra film. Ännu en film som dem kan använda som utbildningsfilm. Man får se hur utvecklingsstörda verkligen är. Filmen var riktigt häftig. Så dem kan juh itne vara helt "tappade bakom bilen" eftersom att dem klarar av att spela in en film. Dem måste juh också ha repliker dem måste komma ihåg. Dem måste lära sig spela en roll. Suverän film!
En annan bra film om en kille med Asperger är, I rymden finns inga kännslor, så jävla bra. Killen tycker itne om att man rör honom, så varje gång någon råkar röra honom så får dem en örfil. Rolig film med många skratt.
En film som vi såg i gymnasiet för utbildnings syfte var, En sång för Martin. Handlar om en man som gör musik och allt sånt, han får Alzheimers. Handlar då om hans resa från att han får diagnosen tills att han knappt kommer ihåg sina egna barn. Super bra filmer alla tre!

Nu ska jag se klart BB, dricka en kopp te, sen försöka sova enormt gott i natt!
Ta hand om er!
Puss&Kram/Yasse


Sjuk

Ny vecka...

2012-04-16 @ 22:00:56
Då var det dags för en ny vecka. Har vatt i skolan idag och vi var på ett studiebesök på kulturfabriken i Ljungby. Det var intressant att se vad dem hittar på faktist! Det är typ ett aktivitet ställe för människor med olika utvecklingsstörning. Hade vatt roligt att få praktisera där nästa termin men tydligen är det svårt att få plats där. Men fick lite andra tipps som jag ska lägga som förslag till min lärare.

Idag har man tränat. Blev även två pass idag. Känns skönt att vara igång med träningen faktist. Har börjat sova sååå gott om nätterna! Sen känner jag att jag faktist mår mycket bättre allmänt. Sen känns det bra att höra av andra, "har du gått ner i vikt?", jag vet faktist inte svaret på den frågan för jag väger inte mig. Tänker inte börja bara för att jag har börjat träna heller. Fick ett tips av en vän att ist för att väga sig ska man mäta sig, där ser man mer skilnad. Kanske ska börja med det, men sen om det inte vissar som jag vill blir jag deppig och skiter i träning för jag tycker inte att det ger resultat. Så det är nog bäst att skita i det, fortsätta träna, och vara glad för att andra ser om man går ner i vikt.

I morgon är man ledig, eftersom att jag gjorde mitt omvårdnadsprov i torsdags, och jag har bara kort dag i morgon. Så då blir man ledig hellla långa dagen! Ska sova som en gris! Hehehe, Sen är man även ledig på onsdag, men igentligen är vi inte lediga, vi har självstudiedag som det så fint heter idag. Så det blir till att plugga på provet vi har på torsdag. Måste läsa allt det vi hadde innan praktiken så man får upp minnet om det igen.

Nu ska jag se klart Alcatraz, sen är det BB. Ska hinna med att duscha under reklamen så jag inte duschar efter 23.00. Vill juh inte reta upp grannarna mer än nödvändigt. Vet faktist inte om det hörs ner när vi duschar här uppe??

Ta hand om er!
Puss&Kram//Yasse


Elvis tränar

Titanic!

2012-04-15 @ 14:51:30
Idag är det 100år sedan RMS Titanic sjönk. Hon påbörjade sin jungfruresa den 14 April 1912 och sjönk den 15 April, 02.20 var det sista man såg av henne ovanför ytan. Tragisk story alltihopa, är inte så insatt i det hela. Men en enormt bra film är det iaf! Så idag ska man försöka se filmen för att hedra Titanic lite iaf.
För övrigt händer det inte såå mycket idag, I morgon är det skola igen. Men eftersom att jag gjorde Omvårdnadsprovet i torsdes så slipper jag skolan både tisdag och onsdag. Men det lär väll bli att plugga även då eftersom att man har prov på Torsdag, första prvet med den läraren så är inte alls säger på vad det är hon är ute efter. Men det ska nog gå bra.

Ta hand om er!
Puss&Kram/Yasse




Grattis Pappa!

2012-04-14 @ 12:52:20
Idag fyller min underbara pappa år. Han läste bloggen från igår och talade om att jag har "räknat fel" på tio år. Han fyller idag 50år och inte 60år. Han har asså levt minst halva livet! Shit va gammal! Sorry pappa men så e det! <3
Men hoppas iaf att du får en super bra dag. Själv kommer vi ner och firar av dig sista helgen nu i April och då får du även dinn pressent!

Pappa qrt

 

 

 

 

Prov, prov och prov.

2012-04-13 @ 22:35:39
Igår hade vi ett prov i Omvårdnad. Tror jag klarade det men är ej säkert. Det känns iaf som att jag klarade det. Men med våra lärare så vet man aldrig vad dem är ute efter! Som på provet igår var det bara 4 frågor ifrån dem fyra kapitlen vi läste, sen bestod resten av ett stort fall med massa VIPS ord! Mindre roligt men jag tror och jag håller tummarna på att det gick bra. Idag däremot hade vi prov i Psykologi. Behaviorismen och inlärning, Det humanistiska perspektivet och Det kognitiva perspektivet. Jag kan inte ens utala orden. Men det var dem kapitlen vi hadde på provet. Det provet gick inte alls bra. Jag klarade typ en fråga om Pavlovs hundar. Så det bliromprov på det. Som tur är får man ju en chans till. Den chansen tar jag muntligt. Det är fan så mycket enklare att diskutera muntligt och få fram vad man menar än att sitta och skriva ner skiten. Även som tur är för mig så får jag bökerna på CD. Skänt så jag ska lyssna och lyssna och lyssna på boken tills jag kan den utantill! Även nästa vecka har vi mer prov. Iaf ett till i Geriatrik, men det kommer nog gå bättre. Det är fortfarande roligt att gå i skolan men jag saknar att jobba. Som tur är har man sommarjobb båda perioderna i sommar. Sen är det bara en termin kvar, så i December är man färdig Undersköterska!

I morgon fyller även min underbara pappa 60år! Får inte glömma att gratta honnom! =)

Nu ska jag se klart BB. Älskling är hos grannen och spelar, så funderar på att starta en film. Men vi får se.
Ta hand om er!
Puss&Kram/Yasse


Pavlovs Hundar



Bökerna man knegar igenom.




Elvis - Pungsparkad av livet

2012-04-09 @ 20:23:28
Nu har Tony och Maria släppt en ny Elvis bok! Elvis-Pungsparkad av livet! Vill ha! Har typ bara 9 böker av Elvis plus 4 "små böker". Detta innebär att jag fattas sammanlagt 9 böker. Mindre roligt men dem kommer väll dem med! Elvis är nog den roligaste serien genom tiderna. Kommer ihåg när jag bodde hos pappa, då gick jag ner till Ramlösa station för att hämta Metrotidningen för att kunna läsa EN stripe... Knäpp jag vet. Såg även på deras hemsida att om man köper den där så får man den signerad! Hade vatt roligt att ha en orginal stripe med men dem kostar upp emot 2000kr och ibland mer... Jag får va nöjd med det jag har så länge! =)




För övrigt händer ej så mycket. Vi ska juh flytta. Flytten blir den förste juni. Härligt. Det är en lägenhet/radhus, ungeför lika stor som den vi har nu. Markplan så man kan släppa ut djuren, och det är inte Ljungbybostäder! Skönt! Längtar verkligen till det! Sen får det vara slut på flyttandet. Nästa gång blir om några år och då blir det Hbg! Men det vet inte Richard om än. ;)


Elvis
Mina Elvisar!



Nu har man vatt ledig från skolan en vecka! Skönt har det vatt! Fick jobbat en kväll iaf. Förra helgen var jag i Hbg och kom hem i tisdags. Det är juh inte ofta vi får vara med om loven som gymnasieeleverna får. Men det lär juh bli att råplugga nu dessa dagarna. Prov i Omvårdnad på torsdag och prov i Psykologi på Fredag. Men det ska nog gå bra tycker jag! Känns som att även denna termin flyger fram. Snart är den slut och då ska man sommarjobba hela sommaren, sen är det bara en termin kvar. Är ju klar med skolan i December... :-/ Usch va tiden bara flyger.



Nu är det snart Alcatraz på tv. Får hoppas att det är något bra att se på!
Ta hand om er!
Puss&Kram/Yasse










 

 

 

RSS 2.0