Det är inte rättvist...

2010-03-15 @ 13:22:08

Some questions have answers
and others just lead you on
Some answers don't answer enough



Hur många tårar har en människa? Tar dem aldrig slut? Anledningen till att jag inte tror på gud blir bara starkare och starkare. Dem säger att han skapade allting på bara 6dagar och vilade den 7dagen. Dem säger att kriget inte är guds verk det är människan. Men canser... vems verk är det? Människans? Hur kan det vara det om vi inte kan bota det? Naturens? dem säger juh att gud skapade naturen med, varför skapade han på canser? Gud finns inte, det är bara påhittat för att människan ska ha någon tro och hopp. Men det finns andra sätt att få det på.
2009 gick en underbar människa bort, p.g.a en hjärntumör. Varför hon? En människa som inte har gjort något ont i sitt liv. Jobbade och hade en familj. Varför hon? I förrgår ringde mamma mig och talade om att en nära vän till familjen liger på Hospic. Hamnar man på Hospice så går man inte där ifrån. Det är vård man får i livets slutskede som dem kallar det. Men den här människan har jag kännt hela mitt liv. En människa som inte kan bli snällare. Har en man som är lika underbar. Och två barn och precis fått två barnbarn. Hon har canser. Den drog sig tillbaka men kom tillbaka igen. Varför? En människa som inte har gjort något ont i sitt liv och bara följt livets gång som man ska. Varför får människorna som förtjänar det minst canser? Farfar... Lungcanser. Han hade rökat i många år. Slutade och några år efter att ha slutat fick han diagnosen. När han fick diagnosen gav han upp, han hade ingen livsvilja kvar efter det. Farfar har alltid vrigt min kämpe. Han fixade allt själv och hade aldrig en vilodag. Han kämpade för alla andra. Han var gammal, men varför kunde han inte få en normal död av ålderdom och inte lida p.g.a canser.

Canser. Botmedel? Pengar? Hur mycket pengar behövs för att man ska kunna bota det? Människor skänker miljarder varje år världen över för att man ska komma på ett botmedel. Man man får inte veta något om fårskningen? Går det framåt? Har dem kommit på något över huvud taget som kan hjälpa till att komma på ett botmedel? Går pengarna ditt dem ska? Hur mycket mer pengar behöver dem?

Kommer cansern ta över? Kommer vi någonsin hitta ett botmedel? Jag är tröt på sjukdomar. Jag e tröt på tårarna som följer. Jag e tröt på att ligga sömnlös på nätterna i väntan på att det ska hända. Jag e tröt på att cansern tar över mina nära och kära. När cansern kommer drabbar det inte bara en människa, det drabbar omgivingen med.

Tänker på dem hela tiden. Men vad gör det? Dem blir inte friska för det och dem känner väl inte mina tankar? Och hur bra mår dem när dem vet att omgivningen bara tänker på dem och inte mår bra av det? Det blir bara en ond cirkel av det hela. Men man kna inte låta bli att tänka på det. Man har så måna frågor, men det finns inga svar. 





Some questions have answers
and others just lead you on
Some answers don't answer enough




Måndag!

2010-03-08 @ 11:03:16
Nu är det måndag. Helen gick fort tycker jag. Men den var ändå bra. Mycket film! :P Haha film nördarna själv. Bunny har haft något flipp och sprungit en hel del!! Hoppat upp på soffan och så knuffar man ner henne 2sec senare är hon där igen. Nu är det måndag och då ligger hon bara där. Haha.
Solen skiner ännu en dag här i lagan! Det är inte specielt varmt men man kan hoppas att snön smälter bort nu! :P Nu börjar jag bli tröt på det, även om jag i början längtade efter snön. Men nu har vi haft vår vita jul. Behöver inte mer! :P
Våra bästa år är på tv, sen tänkte jag duscha och fixa lite. =)

Ta hand om er.

http://www.youtube.com/watch?v=EDKg6YKubcc
Super bra låt! =P






Bunny Bus!! <3

Ändrade planer...

2010-03-07 @ 14:45:14
det blev ändrade planer i helgen. Det blev ingen inflyttningsfest efter som att att jag hade ont i huvudet och många hade andra planer. Så det blev en film och mys kväll ist. Vi tittade på Inglorius Bastards, eller ja iaf halva filmen för den var så seg och tråkig att vi inte orkade titta på den. Haha, sämsta filmen ever med Brad Pitt! Tur jag inte såg den på bio! Sedan somnade Richard på soffan och jag tittade på Skönheten och odjuret ist. Haha. Idag har vi tittat på Gi.Joe. Bra film faktist. Inte min typ av filmsmak men den var bra. Vi får se vad mer det blir för film i kväll, jag har laddat ner Skriet från vildmarken som faktist är en bra film! Gammal men bra. Denna helgen har jag även hunnit se Pirates of caribbean. Såg klart dem i i går under dagen. :P Så det har varigt mycket film denna helgen! :P Tur att båda Richard och jag tycker om film!

Nu blir det Alvedon.
Ta hand om er!





Film!!!


Kallt!

2010-03-05 @ 12:02:57
Solen skiner men det är ändån -6*C ute. Mina fötter har problem med kylla för dem är alltid is kalla! Och idag är dem extra kalla. Så det blir att ta på ett par extra strumpr som är extra varma så att man kasnke får upp värmen i fötterna igen! :P Sen blir det till att städa lägenheten och damsuga och torka golven. Kolla om vätten från igår har torkat så man kan slänga in det i gardroben.
Om ca 5 min kommer älskling hem på lunch, då vill han säkert ha sitt kaffe. Min sambo är en kaffenarkoman. Fårstår inte hur man kandrika så mycket kaffe. Han kan till och med dricka en kopp innan han går och lägger sig och somnar ändån som ett barn. Det hade jag med velat göra! :P Haha Men han är söt när han somnar på soffan!
Vi har varigt tsm i lite mer än 2år nu. Att han har orkat med mig är ett mirakel! :P Haha. Men dem värsta bråken har ändå varigt när han sover får då har jag till och med slått honom för att han flyttar inte sig! :P Men när klockan ringer på morgonen då vaknar han utan problem. Jag förstår det inte.. :P

Nu ska jag äta lite sedan göra nytta!
Ta hand om er!






En tröt och underbar Richard som somnat på soffan!
Älskar han otroligt mycket! <3

Tv-serier...

2010-03-04 @ 22:50:42

Jag får panik på dessa serierna. Jag har följt två serier som jag verkligen har tyckt om. Första är One tree hill som är underbar, har 5 boxar på dvd och ska även köpa 6 och 7. Nu har jag även börjat följa den nya serien Vampire Diaries på tv6 varje torsdag. Jag älskar serien! Men det som är jävligt irriterande det är att precis i slutet när det är som mest spännande och magen pirrar och man sitter ihop kurrad i soffan och bara väntar på nästa mening... Jo visst då slutar skiten och man hör gubben säga "förtsätning följer nästa vecka". Asså allvar, en hel jävla vecka! Dem kan väll iaf vissa det två gågner i veckan eller tre om dem nu ska ha det så! En seria som varar i 60min varar igentligen bara i ca 35min, resten är reklam. Ta bort den äkliga reklamen och lägg till lite mer av serien! Jag blir sur! Får se om man kan ladda ner dt ist, för att sitta och vänta i en vecka är inte roligt! =(
Haha, kom på att jag har blevigt någon vampyr nörd. Älskar denna nya vampyr serien på tv och jag älskar Twilight serien! Kalla mig nörd!

Nu ska man försöka duscha tyst! Går det! Hoppas iaf det går så att jag inte väcker min sambo som har somnat nu! Sen ska jag smyga in och lägga mig tyst i sängen så att han inte vaknar. Men det förvånar mig inte om han vaknar, det brukar han göra när klumpiga jag kommer in! Haha!

God natt!
Ta han om er!


































Torsdagar kl 20.00

Arbetare!

2010-03-04 @ 16:55:18
NU har man snart tvättat klart. Har lite kvar i torkskåpet men får snart springa ner igen eftersom att tvätttiden slutar kl 17.00. Sen blir det till att laga mat och krypa ner med Älsklingen. Han har även idag fått nya arbetskläder så nu är han juh till och med sexig när han arbetar. ;) Haha Bättre än dem gammla sletna kläderna han hade innan. Skulle vilja sno hans tröja för den var till och med snyg, men gör jag det blir nog hans chef sur! haha.

Vilken film blir det i kväll?

Ta hand om er! =)







God morgon!

2010-03-04 @ 10:34:56

Detta är tredje dagen man vaknar och solen skiner. Men man blev inte väckt av Saras röst idag. Man blev juh nästan lite orolig.. :P Haha Annars så har hon ringt mig 3mornar i rad när jag halvsover och är på väg upp.

Idag blir det en lugn dag, har tvätttiden idag så det blir en massa springande. Upp och ner i trapporna och in i huset brevid där tvättstugan är. Haha. Man börjar vänja sig vid turen men nu smälter snön. Jätte bra! Men det är samtidigt skit halt på vägen till tvättstugan! Jag kommer säkert trilla och bryta något. Haha Bara väntar på det.

Blev även besviken igår! Jag visste i och för sig att man släpper inte Dvd filmen till att hyra ut den förrens den kommer ut så att man kan köpa den. Men pappa sa att innan dem kommer ut på köpdvd så ska dem känna lite på att hyra ut den. Så jag sprang runder igår men hittade inte min film, men såg i en tidning att den släpps den 20/3. det är även då den kommer ut på köpDvd... Så man får vänta tills den 20! Då kommer filmen New Moon! Haha. Töntig man får vaa??


Nu ska jag äta sen frukost! =)
Ta hand om er!





20 Mars 2010

Livet...

2010-03-03 @ 17:07:19
Idag fick man ju gå till Arbetsförmedlingen. Hade bokat möta där. När man kommer ditt är det itne bara jag utan det är 4 pers till. Där satt vi och lyssnade utan intresse för det var inget vi inte redan visste. Hon som höllt i mötet Pratade om för mycket om inget! Men vi fick typ en läxa med att fixa papper m.m sedan ska man in där igen. Hoppas man får ett jobb för det är juh iaf 3 månader innen man e berättigad till några pengar. Och jag vill inte sitta här i 3 månader och göra inget! Men det är bara att gå ut och söka arbete för fullt. Känns inte bra att gå till arbetsförmedlingen.
Till nästa vår börjar man plugga vidare igen och hoppas på bättre betyg eftersom att då får jag sitta vid skolbänken! Längtar!! :D Haha.

I kväll blir det en bra film. Mys med sambon och att söka arbete! Haha.

Ta hand om er.



 



Drömmar som flygger runder...

2010-03-02 @ 19:02:56
På Lördag ska vi ju ha en inflyttningsfest. Hade hoppats på att Sara.W kunde komma upp. Men tyvärr. Man kan inte alltid få som man vill. Saknar henne ju, träffas inte lika ofta längre eftersom att jag hitta kärleken och flyttade. Men fick iaf se henne i fredes när vi var nere i Hbg och jag fick pressent av henne. :D Hoppas bara att när snön försvinner så får man träffa henne lite oftare!
Saknar mina vänner! Vi ses men inte tillräkligt ofta. =)

Sitter och tittar på Aladdin nu efter en god måltid. Tänk om man fick 3 önskningar, vad skulle man då önska sig igentligen? Men en jago hade jag velat ha. Haha.

Min sambo är tröt tidigt idag och har redan somnat i soffan. Man får väll väcka han sen och kasta in han i sängen. Men det är inte det enklaste. =P Man kan inget annat än att älska han!

Nu ska jag se vidare på filmen, och önska att man hade en egen flygande matta och tre önskningar. =)

Ta hand om er!







Sara och Jag!


Aladdin!

Längtan...

2010-03-02 @ 13:43:08
Just nu är det mycket längtan. Jag längtar tills snön försvinner och det blir iaf lite varmare. Jag längtar till den 20 Mars för då släpps min favvo film New moon på Dvd. Längtar efter ett arbete. Ja det är mycket att längta efter. Men det kommer väl förr eller senare. =)

Helgen som gick var vi juh nere i Köpenhamn och firrade mormor som fyllde 70 år. Även jag hade juh fyllt 21 år med. Men det var en super trevlig helg och mormor blev chokad när hon såg mig och mina brödrar och mamma och Bosse inne på baren. Vi hade lurat henne i 2 månader om att vi inte skulle göra något specielt den helgen och hon trodde att hon skulle till Ven med morfar. Vi satt på baren och sedan på kvällen gick vi till Resturangen. Det lilla apoteket. Super god mat och jag älskar att äta där. men sen skulle man juh gå tebax till vår gata där hotellet låg. Då var man tröt i benen efter en 30 min promenad med magen fylld. Men det blev vidare till nästa bar. När dem äldre gick hem så gick vi ungdomar en promenad och Johanna och jag gick in i massa porraffärer. Haha Vi kom ut från en affär och efter oss kommer det två tjejer som hade köpt en piska. Dem började piska varrandra mitt på gatan och höllt på i säkert 5min. Killarna gillade juh att titta på det. Haha. Sen blev det att bege sig mot hotellet. Mamma var så duktik och hittade ett hotell utan hitt och hon satta oss på översta våningen. Tröt i benen. Men tyckte synd om mig och Johanna. Vi sov med 3 killar i samma rum och alla tre luktar som att deras tarmar är döda. Så på morgonen skämdes vi ganska bra och fick öppna alla fönsttrena och vädra. Stackars den som skulle städa det rummet efter oss. Haha. Men sedan var det tåget och båten hem till Sverige igen.

Söndagen var man lagom tröt. Som tur var så har man en underbar pappa som ville köra oss hem till Lagan igen. Så vi va och handlade litta sen bar det av hem. En lyckad helg tycker jag iaf det var!

Nästa helg på Lördagen så kommer vi ha innflyttningsfest! =)

Ta hand om er!




Min Mormor, Min äldsta bror Sebbe, och Hampus min andra bror i Köpenhamn!
Vad tittar Hampus på??

Hej!

2010-03-01 @ 23:15:44

Eftersom att jag hade för många som jag inte tyckte om som var och spionerade på min andra blogg har jag nu bytat. Som vi vet har jag haft en del bråk med min Sambos styvmamma och vi har numera ingen kontakt med dem. Därför vill jag inte att dem ska vara och läsa om vad jag skriver om mitt liv m.m för jag får bara en massa sms om hur dum i huvudet jag är.
Så nu har jag en blogg för enbart Familj och vänner! =)

Richard och jag har juh flyttat till Lagan utanför Ljungby och här trivs vi jätte bra. Vi har det bättre än någonsin! =) I Helgen var vi i Hbg och på lördagen åkte vi in till Köpenhamn för att firra min mormor som fyllde 70år. Vi sov på Hotell och åt och drak i Danmark. Var inne på Spunk bar men hunden som brukade sitta där förr fanns inte där längre Skönt var det eftersom att den bet mig en gång. Haha. =P

Anledningen till Bloggnamnet är från Fenix fåglen. Det finns många myter om den men en är att när den dör så från asken blir den en mask som utveklas till en Fenixfågel. Ibland känns det som att jag dör men sakta och säker kryper jag fram igen. =)

I veckan blir det att åka in till Arbetsförmedlingen igen har tid där. Sen tänkte jag skringa runder där och titta lite. Säka jobb ska man också göra. =) men det e mycket papper som ska skickas får hoppas jag kan hålla koll på allt.. =P


Nu är jag tröt och jag har även en tröt sambo här som håller på att somna på soffan.
Så nu blir det till att försöka sova så gott som möjligt.

Ta hand om er! 




Välkommen till min nya blogg!

2010-03-01 @ 22:55:43

RSS 2.0