Vill inte plugga...

2012-10-10 @ 16:55:47
Här sitter man och pluggar. Just nu är det sjukvård. Sen går man vidare och pluggar Socialpsykiatri. Suck. Men det får gå. Hela förmiddagen var jag hos min sjuka granna och pratade, drack te och hade det trevligt. Vi åt även lunch ifrån SushiBar. Gott! Var längesen jag åt Sushi. Sen blev det hem och plugga, och nu får man plugga fram till träningen! 
 
Ta hand om er!
Puss&Kram/Yasse
 

Mycket som ska pluggas in...

2012-10-09 @ 22:55:06
Skolan är ju igång igen och det märker man verkligen! Har än så länge två fördjupningsarbeten som ska lämnas in, så dem måste man påbörja I MORGON! Tänkte göra det idag men Frida fick anfall igen och behövde handla kläder. Så vi åkte till Växjö! Hahaha. Skönt att komma bort lite va det ändå och Frida hittade varma tröjor nu till vintern. Så i morgon blir det plugga hela dagen. Blir en liten runda till Elina för att fika lite, sen åter till pluggandet! 
Fick även idag Helsingborgs Dagblad i brevlådan. Känndes lite konstigt att läsa den här i Småland. Såg mormors döds annons. det gör fortfarande ont innom mig, minnena av hennes ansikte nätterna innan hon somnade in. Jag saknar henne så enormt mycket. Att veta att jag aldrig får se henne mer eller höra hennes röst det skapar bara en ännu större saknad. Jag sover fortfarande inte på nätterna, knappt något alls. Hoppas det släpper efter begravningen. Då är allt över. Nu går man bara och väntar på begravningen med en stor sten i magen och hoppas på att allt går väl. 
 
Nu ska jag sova!
Ta hand om er!
Puss&Kram/Yasse
 
 

Träning!

2012-10-07 @ 21:42:29
Kom igång med träningen idag igen! Såå skönt. Har ju ej tränat på ca 1vecka, så jag kommer förmodligen ha en enorm träningsvärk i morgon! Men det är skönt, då vet man att det har gjort nytta! I morgon blir det förmodligen 3 timmars träning. Man mår så bra med energin i kroppen, och förmodligen börjar jag sova gott om nätterna igen. I morgon är det även skola. Mycket arbeten som ska göras nu känns det som, men det får väll gå an. Nu blir det en skön duch sen sängen och hoppas på en god natt sömn! 
 
Ta hand om er!
Puss&Kram/Yasse
 

Min tid...

2012-10-06 @ 21:19:39
Allt har gått så snabbt. I morgon är det en vecka sedan mormor somnade. Jag har inte hunnit vara för mig själv och tänka på saken mer än idag. Idag har jag legat i sängen hela dagen med datorn. Tittat på film, sovit, ätit, tittat film, sovit. Det har bara varit min tid idag. Mormors annons skulle vara i tidningen idag. HD lovade att skicka upp tidningen till mig eftersom att jag bor i småland och kan ej köpa den här. Så den kommer nog på måndag eller tisdag. Men idag fick vi ett annat paket. Från Holland. Då blir man alltid lite gladare. Det var kaffe till vår Senseo maskin. Det kom precis i tid! Jag hade velat bjuda mormor på kaffe. Två veckor innan hon somnade in var jag och hälsade på henne. Hon var på sjukhuset igen. Hon sa att när hon kommer hem så planerar hon och morfar att åka upp till mig och hälsa på och se vår lägenhet. Hon har aldrig fått göra det. I vår förra lägenhetvar där trappor som hon aldrig hade klarat gå upp för. Nu har vi äntligen en markplans lägenhet men hon han aldrig komma. Hon var alltid så glad och stolt när vi pratade. Glad att man ringde, stolt att man fixade sin utbildning. Jag saknar att inte kunna ringa henne igen. 
 
Nu när mormor somnade in kommer verkligen alla minnena. Alla minnena som man har med mormor. Farfar som odlade blommor i källaren och gurkor och tomater i växthuset. Farfar byggde mina kaninburar, han byggde en gunga som vi brukade sätta upp i trädgården när vi var hos han. Farmor som hade den mest underbara berättarrösten. Hon läste alltid för oss. När hon passade oss hemma hos mamma hade hon alltid min och mina brödrars dörrar på glänt, hon satt på en stol utanför och läste. Det var underbart. Jag brukade smyga upp ur sängen och sitta vid dörren för att titta på henne när hon läste. Någon bar mig till sängen för jag vaknade alltid upp i sängen. Farmor somnade in 1994 ändå kommer jag ihåg sånna små saker. Farmor hade diabetes så alltid när vi hälsade på så brukade hon sticka oss i fingret för att kolla våran P-glukos. 
 
Tros att jag har haft dessa minnen så länge är man ändå rädd att på något viss glömma det. Jag vill inte det. Det är så underbara minnen. Nu har jag bara min morfar kvar. Jag ska skaffa så många minnen som möjligt med honom!
 
Ta hand om er, och varrandra. Ni vet aldrig när tiden är inne.
Puss&Kram/Yasmine
 
 

Tillbaka till livet...

2012-10-04 @ 19:50:21
Det känndes konstigt att komma till skolan igen. Men med ett leende på läpparna gick man i i klassrummet och tog sig igenom dagen. Igentligen ville jag bara stanna under täcket i morse och gå igenom allt som har hänt. Men nu är det skola i morgon igen så på lördag och söndag stannar jag i sängen eller kanske soffan för att titta film. Jag vill ringa mormor, men jag vet att där är ingen som kommer svara på andra sidan luren. Jag vill ha en kram från henne och en puss på kinden. Jag vill torka bort hennes läppstift som lämnade märken på min kind. Jag saknar tiden då jag och min kusin sov hos mormor och morfar. Vi fick alltid sängen medans dem sov på soffan och i en tältsäng. Jag sov på morfars sida kusse på mormors sida. På morgonen när hon tyckte vi hade sovit tillräkligt länge skickade hon in hunden till att väcka oss. Jag saknar tiden på hon passade oss hos mamma och alltid gnällde på att mamma aldrig stryckte tvätten. Så mormor och jag gjorde det. Minnena är många och saknaden är stor. Jag vill bara gråta men jag orkar inte, jag hinner inte. 
Natten som gick vaknade jag vid halv tre och bara grät. Jag hoppas det går över. Jag tar mig igenom detta. Jag ska vara stark. För mormor. Jag måste vara stark och klara skolan. Var gång vi pratade i telefon frågade hon om min skola och hon var så glad och stolt över att jag skaffar mig en riktig utbildning. Trots att hon har tjatat om barnbarns barn sen 2008 var hon glad att jag först tog hand om min utbildning. Jag ångrar inte det minsta att jag valde skolan först, men jag önskar att jag kunde uppfylla hennes önska innan hon somnade in. 
Den 18 oktober 13.00 är det begravning. Jag vet inte hur jag kommer hantera det, men förmodligen inte bra. Hon ska begravas i Den gode herdens kyrka. Hon brukade va där ofta förr och hjälpa till med kaffe m.m. Jag tror vi har lyckats ganska bra med att fixa hennes begravning som hon vill ha! Det är det viktigaste. 
 
Nu ska jag göra lite läxa så att jag blir riktigt tröt så att jag kan sova en hel natt! 
Ta hand om er! 
Puss&Kram/Yasse
 

Saknad...

2012-10-02 @ 19:20:45
Den 30 September 13.45 tog mormor sitt sista andetag och somnade in. Det gjorde så ont i mig. Men äntligen fick hon frid. Hon har kämpat i minst 15år med olika sjukdommar. Hon har tagit sig igenom saker som jag aldrig hade klarat. Hon var så stark. Jag beundrar henne. Jag kommer aldrig glömma min mormor. Jag kommer alltid ha kvar våra goda minnen och allt hon har lärt mig. Efter att hon hade somnat in gick vi ner och fikade på lasarettet. När vi kom tillbaka hade personalen gjort henne så fin! Hon var verkligen vacker. Hon var så fridfull och nu visste man att hon har det bra. Trots att det var så jobbigt så är jag glad över att jag fick vara hos henne när hon tog sitt sista andetag. 
 
Inte visste jag att det skulle vara så mycket att göra efter en begravning. Mötet på Fonus tog oerhört lång tid, och då gjorde vi inte ens klart allt. Det var mycket papper som skulle sammlas in till morfar och annat som skulle fixas. Vi åt även middag hos Sebbe och Sara i går kväll och hade det så trevligt! Morfar njöt verkligen. Det är så skönt att se att han trots allt som hänt kan le. Tårarna kommer tillbaka då och då men vi har ju varrandra och trösta. 
 
Idag åkte jag och Hampus till morfar igen och hjälpta honnom packa ner lite saker. Det var tufft att gå igenom alla hennes kläder. Man kunde nästan tro att hon var model så mycket kläder hon hade. Sedan köpte vi två tårtor och gick upp till avdelningen där hon somnade in. Vi tyckte personalen förtjänade det. Dem var så snälla mot oss som satt hos mormor. Dem frågade hela tiden om vi behövde något och var så hjälpsamma. Dem kom direkt när vi ringde. Dem tog så bra hand om mormor och oss som anhöriga. 
 
Mormor kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta och minnena lever vidare. Jag ska ta mig igenom skolan för hennes skull som hon har tjatat på mig om. Jag ska tänka på henne var dag, då ska jag tänka på dem underbara stunder vi hade tillsammans. 
 
Vila i Frid min underbara mormor!
 
Sara Wigström! Jag vet inte hur jag ska kunna tacka dig för hur du har ställt upp för mormor och morfar och för resten av min familj. Du har vatt en klippa. Du är verkligen den bästa! Du har ett rent hjärta! Tack min underbara vän! Inte trodde jag att när vi gick i gymmnasiet skulle du vara med mig genom en så här svår tid. Tiden har förändrats och det har även vi. Men jag är glad att vi förblev vänner! Tack! Tack! Tack!
 
 
 
RSS 2.0